Suppe av fårikålkjøtt

Suppe av fårikålkjøtt
Suppe av fårikålkjøtt

Denne suppa oppstod litt sånn på søndagsbenken når trykkokeren vi skulle koke fårikål i var full og det enda var kjøtt igjen. Siden butikkene hadde vært utsolgt for sau hadde vi måtte nøye oss med fårikålkjøtt av lam i stedet. Å kaste det var helt uaktuelt. Å fryse det lite motiverende. Det tar tross alt litt tid å lage fårikål og det tar ikke lengre tid ved å koke litt suppe ved siden av. Det går kortere enn normalt med trykkoker, men da lot vi den bare koke til vi var ferdige med å spise. Vi forstår deg forresten veldig godt hvis du skal bruke alt kjøttet til fårikål, men hvis du har litt å avse kan du jo alltids lage en knallgod suppe til senere i uka.

Sjekk de andre suppene i suppeserien her

Ingredienser

  • 600g med fårikålkjøtt av lam
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 løk
  • 200g sellerirot
  • 5cm purre

Bruningen av kjøttet gjør vi i stekeovnen. Det er mindre jobb, mindre os og det løper ikke i veien for det andre vi gjør på kjøkkenet til samme tid. Velg biter med omhu. Det er fint med litt bein til kraft i fårikålgryta og det er greit med litt kjøtt i suppa også. Del opp de største bitene, legg de i en langpanne på 200 grader i en time. Vend litt på dem 1 gang. Når de er ferdig brunet legger du de i en gryte og dekker med vann. Fyll litt vann i langpanna og skrap forsiktig ut så mye av restene som du klarer før du heller vannet over i gryta. Kok opp og la det kose seg på lav varme i 3-4 timer under lokk. Kjøl ned og sil av kraften. Plukk løs alt kjøttet og ha det sammen med kraften før du enten fryser det ned eller setter det i kjøleskapet. Hvis du syns det har blitt litt lite kraft kan du alltids spe på med litt kraft i fra fårikålgryta. Det er bedre enn vann. Når du skal koke opp suppa har du i grønnsakene og koker til de er blitt møre.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.