Suppeserien: Brennesle og nudelsuppe

Brenneslesuppe med nudler og bacon
Brenneslesuppe med nudler og bacon

Er det en ting vi slet med i fjor vår så var det å få på plass en brenneslesuppe vi virkelig var fornøyd med. Eller rettere sagt, en brenneslesuppe vi rett og slett ikke var missfornøyd med. Totalt tror jeg vi testet 3 varianter før vi rett og slett bare ga opp hele greia.

Etter forrige ukes fantastiske egg og baconsuppe fikk jeg en kjempeide når jeg drev i kjøkkenhagen og ryddet for våren. Skuddene på veg opp kunne jo brukes i en tilsvarende suppe som sist. Nå blir de små skuddene som akkurat er på vei opp av bakken og kun har fått noen få blader, beskrevet som de beste å bruke til mat. Så her er det bare å få på seg hagehankene og plukke.

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 70g bacon
  • 4cm sitrongress
  • 1liter vann
  • 2 terninger med hønsebuljong
  • 2ss soyaolje
  • 2 redikker i tynne skiver
  • 5 dl brennesleskudd
  • 1 brennesleskudd til pynt
  • 1 pakker nudler
  • 50g aromasopp

Vi starter på nesten samme samme måte som i Egg og Baconsuppen ved å koke opp bacon, sitrongress og buljongterningene i vann. La dette summe for seg selv i 30 minutter før du steker baconet i en varm panne sammen med soppen. Fisk ut sitrongresset og ha i brennesleskuddene som du har hakket grovt, soyaolje og redikker. Så snart soppen er myk tar du den over i gryta. Samtidig koker du opp en pakke med nudler i en egen kjele. Når denne er klar starter du med å fylle en bolle med nudler, suppe og til slutt bacon og friske skudd til pynt på toppen. Det kan være fristende å fylle opp godt med nudler i bunn, men den blir bedre hvis man begrenser seg litt.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.