Hjemmelagde tortillas og limemarinert kylling

Kyllingfajitas med limemarinade og hjemmelagde lefser
Kyllingfajitas med limemarinade og hjemmelagde lefser
Kyllingfajitas med limemarinade og hjemmelagde lefser
Kyllingfajitas med limemarinade og hjemmelagde lefser

Vi lever i et land hvor det konsumeres enorme mengder med Taco, og i dette hjemmet spiser minst like mye som alle andre. Nylig leste jeg en fantastisk artikkel om Diana Kenedy, omtalt som “Julia Child of Mexican Cuisine”, hvor hun langet ut mot den misforståtte meksikanske maten vi spiser. Spesielt det hun kaller for “Fake tortillas”. Det fikk meg til å lese litt om noen enkle retter som er perfekte til grillen. Med hjemmelagede lefser, limemarinert kylling fra grillen og enkelt tilbehør til ble det en litt annerledes men frisk og deilig meksikansk middag i sommervarmen. Det beste er at med hjemmelagde lefser er at de går så godt til mye annet digg fra grillen. Dette kan bli det store for oss i sommer.

OPPDATERING! Denne posten begynner å bli noen år gammel, og vi har en ENDA bedre oppskrift på hjemmelagde tortillalefser her!

 

Se også: Krydder til kyllingfajitas, Hjemmelaget Tacokrydder, Crock Pot pulled pork taco.

Hjemmelagde tortillas smaker bare så utrolig mye bedre enn de som man kjøper i butikken, selv om de nok heller ikke er superautentiske. Det tar også litt tid, men kan man avse det så er det verdt det. Man kan også lage de litt tidligere på dagen og sette de i kjøleskapet. Men ikke la de stå på benken, da blir de bare helt tørre.

Mens vi nordmenn vanligvis dunker på med både salat, salsa, rømme, saus, mais, ost, løk og alt annet vi kan klare å fylle en lefse eller tacoskjell med så ble denne veldig mye enklere. Løk og paprika som hadde blitt stekt myke sammen med noen skiver avocado og noen blader med koriander. Selv om den streng tatt er Thai/Amerikansk gjorde Sriracha seg godt som hotsaus til.

Limemarinert kylling var utrolig friskt og godt. Smaken er noe annet enn den meksikanske vi kanskje er vant til, men det må man bare forvente når man utforsker reportoaret.

Fajitas
Fajitas

Tortillas

 • 360g hvetemel
 • 6g salt
 • 2,5 ml bakepulver
 • 3ss smør
 • 180g vann

Bland først de tørre ingrediensene sammen og ha i det myke smøret. Dette skal smuldres opp nesten som når man lager en smuldrepai. Når smøret er godt fordelt i blandingen tilsetter du varmt vann i blandingen og kjører dette 10 minutter i kjøkkenmaskinen med eltekrok. Del deigen opp i mindre biter og rull de ut. Legg de under en våt klut i 30 min til 1 time. Når de skal stekes former du de som en frisbee og ruller de ut på litt mel. De stekes i en varm tørr panne (7 på induksjon 1-10) i 30-40 sekunder pr side.

Kylling på grillen
Kylling på grillen

Kylling og marinade

 • 4 kyllingfileter
 • 1dl limejuice (ca 4 lime)
 • 1dl frisk koriander
 • 1ss kummen
 • 1ss korianderfrø
 • 4ss olivenolje
 • 2 hvitløkfedd
 • 1 klype salt
 • 1ss brunt sukker

Grovhakk korianderen og hvitløkfeddene. Bland det sammen med de andre ingrediensene og ha de sammen med kyllingfileter i en pose. Legg posen i kjøleskapet i et par timer. Når du skal steke dem deler du opp grillen i 2 soner og steker de først noen få minutter på høy varme før du legger filetene på den kalde sonen og setter på lokket. Ved 67-68 grader er kyllingen ferdig. Skjær den opp i strimler.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.