Suppeserien: Kremet fennikelsuppe

Fennikelsuppe
Fennikelsuppe

Den 52. suppen i serien er en suppe som gjenspeiler kanskje de fleste av suppene vi har laget. Basert på grønnsaker, kokt i kraft og purert med stavmikser. Dette er raske enkle supper med masse smak og som er kjempegode å servere med ferskt nybakt brød. Som en match til fennikelen fant vi en oppskrift med anis og koriander vi syntes var en god ide. Som garnityr fikk vi også brukt litt gressløk fra hagen vår.

Se alle de 52 suppene i suppeserien her!

 

Ingredienser 4 porsjoner

  • 2 fennikel
  • 1 løk
  • 2ss olje
  • 1ts korianderfrø
  • 1 sjerneanis
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1.5dl fløte
  • salt
  • pepper

Rist stjerneanisen og koreanderfrøene i en tørr stekepanne. Når du merker når de begynner å frigi aromaen slik at du ikke brenner det. Sett det til sides. Grovkutt fennikel og løk som du freser lett i olje til det begynner å bli blankt. Tilsett kraften og legg krydderne i en tesil som du slipper i gryta. La dette koke opp til grønnsakene er møre. Pure alt med en stavmikser til det er en helt jevn blanding, før du har i fløten og blander dette inn. Smak til med litt salt og pepper.

Server med nybakt brød som for eksempel knafritt grytebrød.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.