Endelig er eplene ordentlig klare!

Levert tilbake i boks
Levert tilbake i boks

Endelig har eplene begynt å bli modne i hagen, men for en jobb det er å foredle dem. Vi er utrolig glade i frisk eplesaft og hadde vel egentlig som mål å kunne presse alt til saft selv nå i høst. Det har vi måtte justere litt ned når vi nå en gang så vidt har kapasitet til å få de ned.

Saftfabrikk hos Braastad på Nes
Saftfabrikk hos Braastad på Nes

Heldigvis finnes det muligheter for å outsource denne jobben til en hyggelig penge. Vi leverte det vi hadde av epler til på det første treet som anette fant epler til eplekake på hos Braastad ute på Nes. Siden både jeg og Johannes hadde sommerferie var det jo en helt ålreit aktivitet for guttene i familien en formidag.

Braastad leverer juice av egne epler selv i tillegg til å ha leieproduksjon for en del andre i området. Selv om vi ikke hadde mer enn rundt 30kg epler var det ikke noe problem å få dette levert. Tilbake fikk vi 6 kartonger med syrlig og frisk juice som holder seg godt i kjelleren.

Flagget–1
Epler

Vi ble litt lengre enn planlagt ute hos Knut som tok seg tid til å vise oss litt rundt, både i produksjonslokalet og på gården hvor han tester andre planter med frukter han kan foredle til deilig drikke. Med lisens for å tilvirke alkohol er det også et slipp av cider på trappene. Jeg fikk med noen smaksprøver og de er virkelig lovende. På den flekken han har foran produksjonsbygget har han flere ranker med bringebær, bjørnebær og andre frukter han tester for å se hvordan de vokser i området. Dette blir spennende å følge med på!

Flagget–6
Slang

Hagene og naturen er full av deilige råvarer nå, så kom deg ut og plukk. Enten i egen hage, hos noen som sier de har for mye og ber om hjelp til å få plukket sitt eller blåbær og multe som er ute i naturen!

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.