Viltpølser med blåbær og multeketchup

Viltpølser med blåbær og multeketchup
Viltpølser med blåbær og multeketchup
Viltpølser med blåbær og multeketchup

Normalt skygger vi litt unna konkurranser for bloggen sin del, men nå som matbloggsentralen har dundret på med en Hot-dog-utordring klarte vi ikke å la være. Utfordringen er i samarbeid med The NORTH Festival i New York nå i høst og siden premien er en reise for to til festivalen.

For å svare på konkurransen kunne vi jo ha gått i gang med å lage egne pølser men vi har noe bedre. Anettes far jakter en del og har fått laget pølser av elg og rådyr. Han har også gitt oss rikelig med tilgang på multe og blåbær og da har vi nær sagt alt i vi trenger for å lage hot-dogs med en nordisk vri.

Vi presenterer derfor viltpølser i brød med hele TO ketchuper fra den norske naturen; Blåbærketchup og Multeketchup.

Alle som har smakt forskjell på blåbær plukket ute i naturen og den man får kjøpt i butikken vet at den er pakket med deilig blåbærsmak og farge. Multen er jo nærmest særegen for den nordiske naturen og elgen har jo så og si norsk pass.

Begge ketchupene hadde smakt til nær sagt hva som helst av vilt. Blåbærketchupen er litt syrligere enn multen som har en litt sirupsaktig konsistens og er ditto søtere. Men begge er altså en anbefaling til vilt.

Blåbærketchup ingredienser
Blåbærketchup ingredienser

Blåbærketchup

 • 300g blåbær
 • 1dl eplecidereddik
 • 10g honning
 • 1g chilikrydder
 • 1 lime
 • 100g sukker
 • 5g revet ingefær

Enkel som den er god er det bare å koke opp alle ingrediensene og så skru ned varmen og la det redusere til det er tykt. Rør godt i det underveis og etter 30 minutter må du passe litt bedre på så det ikke svir seg. Når det er ferdig moser du det som måtte være av hele bær og du kan godt prøve å presse noe gjennom en sil for å så blande alt sammen igjen. Ha det over på et varmt og rent glass.

Ingredienser multeketchup
Ingredienser multeketchup

Multeketchup

 • 200g rørte multer
 • 75g sukker
 • 85g eplecidereddik
 • 8g sitronjuice

Multeketchupen er også bare å koke opp og redusere på middels til lav varme. Sil av frøene og ha det på et varmt og rent glass.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.