Pizza med rømme og spekeskinke

Pizza med rømme, spekeskinke, blåmuggost og asparges
Pizza med rømme, spekeskinke, blåmuggost og asparges
Pizza med rømme, spekeskinke, blåmuggost og asparges
Pizza med rømme, spekeskinke, blåmuggost og asparges

Det nærmer seg 17. mai og da fikk vi lyst til å lage en skikkelig norskinspirert pizza. En enkel quickfix når man ikke har tomatsaus å legge på pizzaen er skikkelig rømme. Dette er din venn i nød når du ikke rekker å koke sammen en saus eller har gått tom fra lageret i fryseren. Ikke bare er det en erstatning, rømme som saus til pizza er vanvittig godt. Bare husk å bruke en skikkelig tykk rømme, ikke sånn lettrømmetull.

Hva er vel mer norsk en spekeskinke og rømme? Og siden spekeskinke er ganske salt så kan man kjøre på med oster som også tar litt plass. Bruk en norsk blåmuggost som Selbu Blå, bryt den opp i biter og fordel utover. Framover kommer det også mer deilig asparges som blir en super krone på toppen av pizzaen. Vi har de 30-60 sekunder i salt fosskokende vann før vi kjøler de raskt ned i kaldt rennende vann, tørker dem og legger de hele på pizzaen. Vi gjør det mest for fargen. Hvis du ikke kan steke pizzaen raskt i løpet av 5-6 minutter men trenger mer tid for å få den ferdig trenger du ikke å blansjere de først. Bare kutt av helt bakerst og legg de på.

Pizzabunn
Pizzabunn

Ingredienser

  • Rømme
  • Spekeskinke
  • Asparges
  • Pepper
  • Norsk Blåmuggost
  • Pepper

Klikk her for oppskrift på pizzabunn!

Bak ut pizzabunnen og legg den på spaden. Sørg for at ovnen er varm og at steinen eller pizzastålet ditt er varmt. Spre utover et godt lag med rømme. Dryss litt ferskkverna pepper over rømmen og fordel biter av spekeskinke, blåmuggost og asparges.

Stek pizzaen raskt på høy varme. Hvis du ikke har skaffet deg det enda, anbefaler vi deg virkelig å skaffe deg et pizzastål.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.