Toppa pølse: Baconpølse med vaktelegg og hollandaise

Baconpølse med vaktelegg og hollandaise
Baconpølse med vaktelegg og hollandaise
Baconpølse med vaktelegg og hollandaise
Baconpølse med vaktelegg og hollandaise

Toppa pølse!

Vi tenkte å kjøre en liten serie i sommer med inspirasjon for hva man kan ha som tilbehør på grillpølsene i sommer. Postene blir enkle korte, og forhåpentlig vis vil de inspirere dere lesere til å finne på noe nytt. Vi har ambisjoner og en lang liste med både gode og dårlige ideer, så får vi se hvor godt vi klarer å gjennomføre dem. Kom gjerne med tips i kommentarfeltet!

Den første pølsa ut er en slags søndagspølsenes frokostkonge. Baconpølse, surret i bacon med vaktelegg og hollandaise.

Vi er jo godt kjent med baconpølse, men hva er det som passer best til bacon? Jo, egg. Jeg var nemlig så heldig å få en krukke med vaktelegg og på vei ut døra slo det meg at disse små eggene er jo perfekt å kunne legge oppå en pølse. For ordensskyld, du kan sikkert bruke små hønseegg også selv om det sikkert blir litt voldsomt. Egg og bacons beste venn som utgjør den hellige treenighet er hollandaise. Denne deilige tykke kremete fete sausen bestående av egg og smør er som kompisen du vet bare må bli med ut på byen, for da kan hva som helst skje.

Men for ordensskyld, vi bruker hønseegg til hollandaisen, for hadde vi brukt vaktelegg så hadde det bare blitt så feil så feil så feil.

Hvis du blir litt stressa over at denne pølsa kanskje er litt i overkant så kan det hende at det holder å spise en, så heller fylle på med et eple.

Baconpølse med vaktelegg og hollandaise
Baconpølse med vaktelegg og hollandaise

Ingredienser

  • 2 baconpølser (med bacon inni pølsa)
  • 2 pølsebrød
  • 2 strimler bacon
  • 200g smør
  • 2 egg hønseegg
  • 4-6 vaktelegg
  • 2ss vann
  • 1ss hvitvinseddik
  • 1 klype salt

 

Surr baconpølsene med bacon, pass på at baconet starter og slutter på siden av pølsa hvis den er bøyd. Da holder den seg bedre fast under stekingen. Pølsene steker du på middels varme til de er ferdige.

Når man skal steke vaktelegg må man passe litt på. De trenger ikke mer enn 2-3 minutter på middels varme i panna før de er ferdige. Siden det kan være litt hæft både å knekke de uten at det blir masse skall i egget kan det være en ide å knekke de i et fat først. Så kan man heller forsiktig skli de over i panna når man har fått ryddet de rene. Men husk følg med, middels varme og 2-3 minutter. Ta de av når de er ferdige og legg de på et fat mens de venter på å komme på pølsa.

Hollandaise kan være manges skrekk om du skal gjøre det på gammelmåten. Men har du en stavmikser finnes det en veldig enkel teknikk som aldri slår feil. Ha 2 eggeplommer, vann, hvitvinseddik og salt i en kopp som rommer stavmikseren. De fleste stavmiksere kommer med en slik kopp som er beregnet til det men det skal altså ikke være mye plass i kantene. Gi det en liten runde så det blander seg lett. Smelt smøret i en kjele og akkurat når det smeltete smøret er så varmt at det så vidt bobler i kantene så er det klart. Hell en tynn stråle mot foten til stavmikseren så det blir blandet sammen med egget umiddelbart. Etterhvert vil du se at blandingen tykner til. Ha sausen over på en spruteflaske så det er lettere å dandere pølsa.

Legg pølsa i brødet, så eggene oppå pølsa og gi dem en generøs mengde med hollandaise.

Baconpølse med vaktelegg og hollandaise
Baconpølse med vaktelegg og hollandaise

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.