Pizza med brennesle og snøfrisk

Pizza med brennesle og snøfrisk
Pizza med brennesle og snøfrisk
Brenneslepizza med snøfrisk
Brenneslepizza med snøfrisk
Plukk brennesle nå!
Plukk brennesle nå!

Brennesle er helt sykt irriterende i kjøkkenhagen, men det kan brukes til noe nyttig nå på våren så det er bare å sette i gang og plukke. Spesielt nå som de er på vei opp er skuddene fine og friske. Når de kommer inn i kjøkkenet og får vasket seg litt kan man kjenne en blanding av grønt gress og søkt pasjonsfrukt i lufta. Jeg var litt motvillig til å gjøre noe på brennesle igjen etter all den jobben jeg hadde med å få til en brenneslesuppe jeg var fornøyd med i fjor vår. Så snart jeg var ferdig med å renske den var alt glemt. Men jeg hadde ikke glemt det viktigste trikset når man jobber med brennesle; doble sett med latekshansker. Hvis du ikke har en pakke med latekshansker i kjøkkenskuffen bør du kjøpe det sporenstreks. De er uunnværlige når man jobber med kjøtt og grilling, og hjelper til med å holde en god hygiene på kjøkkenet.

Vi har gjort denne vegetar, men hvis du skulle ha to strimler med bacon liggende å slenge hadde nok det også vært elefantastisk på denne pizzaen. Vi bare nevner det.

 

Topping til 2 pizzaer

  • 120g brennesle
  • 1 pakke snøfrisk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • 2 fedd hvitløk

Plukk brenneslen og skyll den godt. Så trimmer du den slik at du har mest mulig med blader og minst mulig med stilker. Kok opp en kasserolle med vann og litt salt. Når vannet koker stapper du neslen oppi kasserollen og lar dette koke i 1 minutt. Så siler du av vannet og lar neslen ligge under rennende vann før du har den i et isbad noen minutter. Klem ut vannet fra neslen, hvis du ikke har hansker så er et triks å legge den bløte brenneslen i et kjøkkenhåndkle som du vrir opp. Form det som en ball og kutt denne opp i skiver.

Bland sammen en pakke snøfrisk med finhakket hvitløk, litt salt, litt pepper og nok olje til at den blir smørbar. Spre det utover en pizzabunn med en slikkepott og spre brennesle utover sausen. Stek pizzaen raskt på høy varme.

Pizza med brennesle og snøfrisk
Pizza med brennesle og snøfrisk

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

    1. Hey cool! takk for tipset. Manakish var nytt for meg men dette skal jeg lese meg opp på :-)

Comments are closed.