Pizza med bacon, spinat og bechamel

Pizza med spinat bacon og bechamel
Pizza med spinat bacon og bechamel
Pizza med spinat bacon og bechamel
Pizza med spinat bacon og bechamel

Vi digger pizza med hvit saus og bacon. Noe mer er det ikke å si enn det. På vår lille roadtrip over fjellet hadde vi som nevnt i forrige post om pizza en liten stopp innom Annis Pølsemakeri på Ringebu. Der plukket vi opp et stykke honningglasert røkt bacon som vi med en gang skjønte ville gjøre seg bra på pizza.

Bacon fra Anni's
Bacon fra Anni’s

Det fantastiske med denne pizzaen er den myke tykke og kremete bechamelsausen, bitterheten fra spinaten og det salte baconet med helt klare toner av røyk. Sammen løftes dette av det tynne laget med parmesan som ligger gjemt i mellom lagene.

Hvis du er litt rådvill på hva slags bacon du kan bruke dersom du ikke får tak i det vi har brukt er tykkere skiver med skogsbacon et godt alternativ. Ellers må du bare lete og se etter godt bacon, og kjøpe det når du ser det. Jeg mener, det kommer jo alltids en fredag, eller lørdag morgen…

Leter du etter oppskrift på pizzabunn finner du det her.

Ingredienser til 1 pizza

  • 100g spinat
  • 30g bacon i strimler
  • 3ss becamel
  • smør
  • parmesan
Freser spinaten
Freser spinaten

Lag bechamelsausen. Vi har en god oppskrift på Anette sin bechamelsaus som du finner her. Det gjør ikke noe om den kjøler seg litt ned. Stek baconbitene raskt i en varm panne. Baconet skal ikke steke helt ferdig – det skal jo også en tur innom ovnen. Ta ut baconet og sett til sies. Fyll på med mer smør i panna, før du freser spinaten under lett vending til den faller sammen.

Anrett pizzaen først med 3ss bechamelsaus, så river du over et tynt lag med parmesan før du fordeler spinat utover pizzaen. Legg til slutt utover baconet og riv bittelitt mer parmesan over dersom du ønsker det. Stek pizzaen på så høy varme du klarer i ovnen. Når du tar ut pizzaen kan det være godt med litt pepper over.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.