Pizza med spekepølse og mynte

Pizza med spekepølse
Spekepølsepizza
Pizza med spekepølse
Spekepølsepizza

Det finnes noen helt enkle pizzaer hvor man i etterkant sitter og tenker at wow, dette var godt, var det virkelig så enkelt? Fennikel og mynte er kanskje en litt uvant kombinasjon, men på pizza sitter den som et skudd. Utgangspunktet var en pølse vi hadde plukket med oss fra Anni’s pølsemakeri på Ringebu under en Pit-stop på vei over Strynefjellet. Pølsa er en spekepølse som heter Chorizo, men kunne minne om en pepperoni med fennikel. Den er helt nydelig, også på brødskiva, men skulle du slite litt med å få tak i den pølsa kan du alltids altså bruke pepperoni og litt grovhakket fennikelfrø som krydder.

Denne pizzaen har den enkle friske tomatsausen som ikke skal kokes på forhånd. Bare kjør tomater, løk, hvitløk og litt salt i en stavmikser til blandingen er helt jevn og fin. Det du ikke bruker av denne sausen kan du fryse i mindre porsjoner. Bruk for eksempel zip-lock poser, de gjør at sausen tar mindre plass i fryseren og at den tiner raskere.

Leter du etter oppskrift på pizzabunn – det finner du her.

Ingredienser tomatsaus

  • 2 bokser med hakket tomat
  • 1 hel løk i kvarte biter
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 klype salt

 

Topping til pizza

  • Chorizo spekepølse fra Anni’s (alternativt spekepølse så fennikelfrø som krydder)
  • Mynte
  • 2 håndfuller med tørr mozzarella
  • 3-4ss Tomatsaus

Lag tomatsausen først. Hvis du skal bruke en vanlig spekepølse og skal grovhakke fennikelfrøene er det en ide å riste de litt i en tørr panne først. Bruk 1ss med frø og akkurat i det du kjenner lukten kommer opp av panna tar du de av og har i en bolle til de har kjølt seg litt ned. Bruk en stor skarp kniv når du skal hakke opp frøene.

Når du anretter pizzaen på spaden din legger du først et lag med tomatsaus, så fordeler du mozzarella og topper med spekepølsa. Stek pizzaen raskt på høy varme. Mens pizzaen steker strimler du opp mynten. Når pizzaen kommer ut strør du mynten over akkurat i det osten er i ferd med å sette seg litt.

For ordensskyld, posten er ikke sponset…

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.