Pizzaring fra Moesta BBQ

Moesta BBQ Pizzaring
Moesta BBQ Pizzaring
Moesta BBQ Pizzaring
Moesta BBQ Pizzaring

Pizza på grillen er alltid digg, og gir en knasende sprø og deilig pizzaopplevelse du ikke får til inne – enda hvor mye du prøver. Dessverre har ikke Weber vært så flinke til å lansere egne produkter på dette til sine standardgriller som står i de tusen hjem, men heldigvis har noen andre tatt tak og gjort noe med det. Nå har vi fått testet pizzaringen til Moesta BBQ fra Thechef.no som er en Tysk variant av de etterhvert så kjente pizzainnsatsene til kulegrillene.

OBS: Denne bloggposten inneholder affiliatelenker. 

Fra før av har vi testet originalen fra KettlePizza, en innsats vi var kjempefornøyd med, og denne fra Moesta BBQ holder ingen ting tilbake fra førstnevnte. Moesta BBQ sin ring fungerer også som et utgangspunkt om du vil bygge på med andre gadgets og få rotisseri eller churrasco.

Fleksibelt feste for riktig størrelse

Når du får den ut av esken er det bittelitt montering som skal til, men vi satte den sammen ganske raskt i løpet av 40 minutter. – Vi var en mann på 35 år med ti tommeltotter og en litt ivrig gutt på 4 – så det er mulig du klarer det raskere.

Luke til åpning
Detaljer

Ringen settes på toppen av grillen, og har egne fester til risten inni, slik at den ligger fint inni ringen. Siden ringen også er ganske lett, og har gode håndtak er det ganske enkelt å løfte for å hive inn noen flere kubber, eller kull når man må ha mer brensel. Dette er den samme setupen som man kjenner fra enkelte av de andre leverandørene i samme sjanger.

Testemontering av rygg som skal skjerme litt for å gi en jevnere varme. Smettes på plass.
Feste for luke på innsiden
Termometer
Feste og motor for rotisseri
Spidd til rotisseri

Det følger også med et termometer som sitter på selve ringen, slik at man har relativt god kontroll på temperaturen nede ved pizzaen. I lokket kan temperaturen være noe høyere, så ekstra termometer er praktisk. Denne kommer også med en dør, som har en enkel lukkefunksjon og sitter godt. I bakkant kan man sette inn en litt lav ring som beskytter den delen av pizzaen som ligger nærmest kullet når det fyres helt i bakkant av grillen. Vi har også testet uten, og fra originalen var noe av utfordringen at dette blir for varmt. Med ringen som følger med steker pizzaen jevnere på denne enn hva vi har opplevd tidligere.

Fyrer med kull og kirsebær

Da vi testet var det også en del vind ute, noe som gir utfordrende forhold å skulle grille i. Ett fullt rør med kull, og fire små kubber med kirsebærtre ga raskt 350 grader. Man kan sikkert få den enda høyere også, men jeg vil ikke anbefale å dra weberen spesielt høyere i temperatur.

Pizza etter 20 sekunder, har begynt å løfte seg.
Farve på undersiden
Pizza
Luftbobler

Til vanlig bruker vi stekeovn med stålplate og utendørs har vi benyttet en keramikkgrill fra Primo som også gir super pizza. Det jeg liker med denne ringen sett opp mot primoen er at man har litt bedre oversikt over hvor godt stekt pizzaen er, og at man kan lette på den og justere litt uten at man får for mye varmetap i grillen. En konstant utfordring ved pizza på grillen, uansett metode og utstyr er at selve plata kan bli litt for varm, og da må man kunne snu litt på den for å få den jevnt stekt. Vurdert opp mot stekeovn ble dette litt sprøere bunn, men kanskje enda viktigere at man får den fantastiske smaken av vedfyrt pizza.

Vår dom; Vil du lage pizza på grillen gir denne helt supre resultater.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.