Vegetarburgere i pitabrød med hummus og tomater

Hoff liv laga i pitabrød med hummus
Hoff liv laga i pitabrød med hummus

Jeg er i utgangspunktet et kjøtthue som helst ikke en gang vil ha grovt brød på burgeren min. Hamburger spiser man liksom ikke for å være sunn. Men man kan spise lett og sunn mat fordi det er godt! At det er godt for verden vi bor i er jo heller ikke så dumt. Er det basert på poteter fra Toten rører det hjertet mitt enda hvor feil side ta Mjøsa det er. OBS! Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med HOFF Liv Laga. Se hjemmesiden deres her, og sjekk facebooksiden deres her. Du kan lese om hvordan vi hånderer samarbeid og produktplasseringer her.  Skal et kjøtthue gå løs på noe så uvant og nytt som veggisburgere er det derfor nødvendig å tenke litt alternativt. Det første jeg kom på; I pitabrød med hummus og salat.

Hoff Liv Laga Vegetarburger
Hoff Liv Laga Vegetarburger

Tradisjonelle hamburgere er egentlig ikke voldsomt godt egnet til å legge på grillen. Misforstå meg rett, det blir rasende gode burgere fra grillen også, men proteinene i kjøttet har etter min mening best av å stekes på en jernplate for å få den perfekte stekeskorpen. Fettet fra en skikkelig feit burger fører også fort til ”flairups” og sotsmak. Disse vegetarburgerne fra Hoff har alt en ganske sprø og fin skorpe og innhold som gjør dem godt egnet på grillen. Alt du trenger å passe på er å holde grillen på en ganske jevn og fin temperatur på rundt 200, la rista bli varm, og legge dem på den indirekte sonen. La de ligge der i 15 minutter før du legger de over kullene for å få litt ekstra farge til slutt. Pitabrød blir ekstra gode på grillen, sprø og fine på utsiden, og myke som fløyel på innsiden. La de ligge noen minutter på benken før du legger de på, slik at de ikke er helt hockeypuck. Varm de sakte under lokk med burgerne på den indirekte varmen, og beveg de over på den varme sonen slik at de også får fin farge. Hjemmelaget hummus kan du lage ganske enkelt selv om du har en kjøkkenmaskin, men det finnes mange fine ferdige å kjøpe. Den deilige pureen går elegant sammen med hvitt brød og vegetarburgere. Sammen med frisk og sprø salat blir dette ganske bra – selv for et kjøtthue.

Weber kettle
Grillen din, den har en gasspedal og en brems. Bruk dem!

Hvis du er litt ukjent med hvordan du skal bruke kulegrillen som en vanlig ovn skal du få en rask innføring på et avsnitt. Grillen har en gasspedal i bunn som bestemmer hvor mye luft den skal slippe inn, og hvor varmt kullet kan bli. Del åpningen opp i fire deler; helt åpent, tre kvart, halvt og en kvart åpent. Da er det lettere å vite hvor mye effekt du skal gi kullet. I topplokket har du pipa, den regulerer hvor mye du slipper ut. Den kan du bruke for å bremse hvis du må ha ned temperaturen raskt (eller opp). Sett den på 1/4 åpen og juster den kun hvis du må. Tenn opp et rør med kull, og legg alt på den ene siden. Da har du varm og kald sone. Styr temperaturen opp til 200 grader ved å ha gasspedalen halvvegs åpen. Så lukker du den til ca 1/8. Her må du justere litt tålmodig med gasspedalen, helst uten å åpne lokket. Det er enklere enn man skulle tro.

Tennrør med kull
Tennrør med kull – du bruker ikke tennvæske vel?

For fire personer:

  • 6 pitabrød
  • 6 burgere
  • Isbergsalat
  • 2-3 tomater
  • Pitabrød
  • Hummus
  • Rødløk
  • Reddiker

Kutt opp isbergsalaten i strimler, rødløken, reddikene og tomatene i tynne skiver. Legg de i hver sin bolle med kaldt vann og sett det i kjøleskapet. Det tar litt av stinget ut av både rødløken og reddiken og gjør isbergsalaten sprø. Tynne tomatskiver gjør at de ikke sklir så lett rundt i pitabrødet. Når du skal fylle pitabrødet etterpå lager du en slynge av et kjøkkenhåndkle til salaten mens rødløken og reddikene kan du tørke med litt kjøkkenpapir. Fyr opp grillen med det varme kullet mest mulig inn mot en side av grillen. Sikt deg inn på 200 grader som beskrevet over. Stek burgerne og pitabrødene med lokket på over den kalde sonen. Avslutt med å snu burgerne og pitabrødene raskt på den varme sonen så de får litt farge til slutt. Fyll pitabrødene med salat, burgere tomatskiver og hummus.

Hoff liv laga med hummus

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

  1. Så godt at potetburgerne falt i smak! Tenkte jeg skulle prøve de i dag med litt hjemmelaget coleslaw! Planen var egentlig burgerbrød, men kanskje jeg skal teste med pita! Takk for inspirasjon!

Comments are closed.