Hjemmelaget krydder til fajitakyllingen

Kylling fajitas

På samme måte som hjemmelaget tacokrydder  smaker en milliard ganger bedre enn den du får ferdigblandet kan man gjøre nesten samme øvelse med krydderet til kyllingfajitas. Så lenge man har alt krydderet i skapet sparer man fort litt penger på det også. I denne varianten liker vi å blandet krydderet sammen med olje og lage en marinade som kyllingkjøttet får kose seg i. Kjøttet får også en fin og sprø skorpe som knaser fint med de deilige grønnsakene man har i lefsene. Denne marinaden holder helt fint til 2 store fileter og kan strekke seg til 3. Buljongterninger kan av og til være litt vonde å bryte opp i mindre biter, men et triks kan være å legge ut en terning til tørk kvelden før.

Hjemmelaget krydder til fajitakyllingen

Hjemmelaget krydder til fajitakyllingen

Cuisine: MexicanDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

1

hour 
Calories

300

kcal

Sett sammen ditt eget krydder til kyllingfajitaen i en fei.

Ingredients

  • 1 ss Maisenna

  • 3 ts Chilikrydder

  • 2 ts Paprikakrydder

  • 1 ts Sukker

  • 1 knust terning kyllingbuljong

  • 1 presset hvitløksfedd

  • 1/2 ts Cayennekrydder

  • 1 ts spisskummin

  • 2-3 ss nøytral olje

Directions

  • Bland sammen krydder og rør det ut med oljen
  • Vend marinaden inn i kyllingbiter og la det marinere i 20 min i kjøleskapet
  • Stek det raskt på Medium-høy varme

Kyllingbuljongterningen inneholder ganske mye salt, så det skal ikke være nødvendig å salte ekstra. Har du gutta på besøk og de vil ha litt hot texmex til Coronaen sin så kan det være en ide å ha en halv finhakket chili eller habanero i marinaden. Da blir det fart på kyllingen!

Kylling
Kylling

Se også oppskrift på hjemmelaget tacokrydder eller prøv en annen texmex rett: Chili con carne

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.