Pizza med norsk hvit geitost og mild chorizo

Pizza med kvitlin og chorizo
Pizza med kvitlin og chorizo
Pizza med kvitlin og chorizo
Pizza med kvitlin og chorizo

Den siste pizzaen med ingredienser fra Roadtripen vår er med ost produsert i Ørsta. Vi har ikke funnet den i butikkene her på Østlandet enda, men den dukker nok sikkert opp.

Kvitlin er en hvit geitost med en litt syrlig men mild smak. Den smelter lett og i konsistens blir den litt lik men bløtere enn tørr mozzarella. Den syrlige milde smaken gikk godt sammen en litt mildere chorizo også la vi til litt sødme fra søte små snacktomater.

Etter å ha testet flere norske oster på pizzaen begynner det å bli et helt klart råd å kjøpe norsk spesialost når du finner det, og slenge det på pizzaen. Det kan ikke gå galt!

Oppskrift på pizzabunn finner du her

Ingredienser til en pizza

  • 80g kvitlin
  • 30g mild chorizo
  • 5-6 støte små tomater
  • 10-11 blader med basilikum.

 

Ingredienser tomatsaus

  • 2 bokser med hakket tomat
  • 1 hel løk i kvarte biter
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 klype salt

Tomatsausen lager du raskt ved å blande ingrediensene og kjøre de lenge med en stavmikser eller kjøkkenmaskin til sausen er jevn og fin. Legg den først på pizzaen før du topper med ost, chorizo og tomater. Stek pizzaen raskt i en varm ovn og når den kommer ut legger du over noen blader med basilikum.

 

 

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.