Suppeserien: Pølsesuppe

Grønnsakssuppe + Pølsesuppe
Grønnsaks- og pølsesuppe

Selv om heimkunnskapen var det første ordentlige møtet med kjøkkenet er det ikke maten jeg husker best fra timene nede i kjelleren. Aller best husker jeg gangen jeg stakk Cato bak øret med en brødkniv og all jobben vi la ned i å finne på hyss med redskapene vi hadde tilgjengelig (det gikk forresten bra med Cato). For ikke så lenge siden kom jeg over permen med alle oppgavene når jeg flyttet noen gamle pappesker, og på første siden var den udødelige pølsesuppa vi måtte slite oss igjennom. Egentlig var det litt synd faget ikke fenga mer, for jeg tror noen prøvde å lære oss å få noe ut av de enkleste billigste råvarene som finnes. Det er enten det eller så var virkelig budsjettet så stramt som de påstod.

I ettertid ser jeg at pølsesuppa hadde noen andre egenskaper med seg også. Når man skal lage mat med en liten pjokk hengende i buksebeinet er det greit at det går unna, og siden pølse- og grønnsaksbiter går ned i gapet på trosten som får plukke litt selv gir det jo næring om ikke annet. Ikke alle supper trenger å toppe gårsdagen og så enkelt kan det faktisk også være.

Sjekk de andre suppene i suppeserien her

Ingredienser til 5 porsjoner
3 poteter
3/4 medium kålrot
3 gulrøtter
5cm purre
6 wienerpølser
1 liter vann
2 terninger grønnsaksbuljong
Pepper

Dette er så enkelt at det er fare for å være fordummende. Sett på vann til kok med buljongterningene. I mellomtiden kutter du opp grønnsakene i terningstore biter. Ha grønnsakene i kjelen når den koker og la de putre i 5-10 minutter til de begynner å bli al-dente. Så har du i pølsene og lar de koke smått i 5 minutter de også (de kommer ikke til å sprekke…). Ha suppa på tallerkener og kvern pepper over. Server med flatbrød eller ristet brød med smør.

Suppeserien: Gulrotsuppe av bakte gulrøtter

Suppeserien: Gulrotsuppe av bakte gulrøtter

Suppeserien: Hjemmelaget tomatsuppe

Suppeserien: Hjemmelaget tomatsuppe

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

7 comments

  1. Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    :-)

    1. Takk skal du ha Magne! Hvem hadde trodd at noe så trivielt som en suppe fra heimkunnskapen skulle kunne favne så bredt?

Comments are closed.