Gazpacho pasta

Gazpacho pasta
Gazpacho pasta
Gazpacho pasta
Gazpacho pasta

Etter så mange dager med fint vær måtte det før eller senere komme noen dager med litt regn og gråvær. Men makan til uvær a gitt! Vårt triks er å bruke de dagene som et etterlengtet avbrekk og lage noen deilige myke varmende retter. For kommer ikke varmen utenifra må vi selv sørge for varme fra innsiden.

Vi gir som kjent beng i lavkarbo og spiser sikkert pasta en gang i uken. Det går fort i Carbonara eller en vanlig bolognese, men denne gangen hadde vi lyst til å gjøre noe annet. I kjøleskapet stod en kartong med Gazpacho som fungerer utmerket som base til en pastasaus. Sammen med en neve sopp og 2 sjalottløk er man langt på vei. Kjøtt eller karbonadedeig gir den litt mer fylde og mat. For å få den enda fastere tilsettes en klump med mozzarella og litt parmesan. Helt til slutt legges det noen oliven og litt basilikum på toppen. Hvis det er en rett hvor penne kommer til sin rett så er det denne. Sausen fester seg flott til de ruglete rørene, smetter godt inn og fyller de deilige rørene av egg og mel.

Vanligvis lager vi jo tomatsausen ved å først frese løk og hvitløk for å så koke opp en boks med tomater som til slutt blir kjørt med stavmikser. For de som fulgte suppeserien lagde vi Gazpacho i fjor sommer. Det er i utgangspunktet en spansk kald tomatsuppe som er strålende til forrett på en varm sommerdag. Som nevnt egner den seg også som base til andre tomatsauser hvis man koker den litt inn med de andre ingrediensene. Gazpacho er jo ikke spesielt krevende å lage, men den skal det gå raskt kan man helt fint bruke en fersk fra kartong som gir et svært godt resultat. Det holder seg også godt i kjøleskapet og er anvendelig til mer.

Ingredienser pasta
Ingredienser
Penne
Penne

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 400g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 350g penne
  • 2 sjalottløk
  • 1 neve sjampinjong
  • 5dl gazpacho
  • 1 klump med mozzarella
  • 40g parmesan
  • 6-7 delte sorte oliven

Finhakk sjalottløken og soppen. Stek det raskt i en panne med litt olje. Ta de ut og stek kjøttete. Når det nærmer seg klart tar du i gazpachoen, løk og sopp og lar sausen koke seg tykk. I mellomtiden koker du penne i en stor gryte med salt. Sausen trenger 10-15 minutter å koke inn på medium varme i en stekepanne og mot slutten river du opp mozzarellaen og legger i panna sammen med halvparten av parmesanen. Har du lokk kan du legge det over noen minutter og hvis ikke kan du bruke aluminiumsfolie for å dekke det til. Det gjør at osten smelter raskere. Når pennen er ferdig siler du av vannet og har den i panna uten å skylle den først, du vil ha med litt av pastavannet. Vend alt godt sammen og server med oliven eller fersk basilikum på toppen. Resten av parmesanen sparer du til gjestene som de kan strø over tallerken rett før de kaster seg over maten.

NB: Dette blogginnlegget inneholder produktplassering. Du kan lese om hvordan vi håndterer dette på denne siden.

Gazpacho pasta
Gazpacho pasta

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.