Det gror virkelig godt i utkanten av Nordens Toscana. Vi har utrolig nok slitt med å holde følge med alt som har blitt klart i hagen, til tross for ferie. Vi har fått litt hjelp til foredlingen, men også klart å gjøre litt selv. Stikkelsbæra var den første som vi fikk ordentlig i hus, litt fordi det bare var 2 busker, og litt fordi den er ganske rask å plukke.
Noe av den har vi laget stikkelsbærsaus av, et par liter saft så et par glass med syltetøy. Litt av det som ble igjen bestemte jeg meg for å sylte hele litt sånn på sparket. Ideen er å kunne bruke de som garnityr på grillmat utover vinteren, eller slippe ned i en drink hvis vi får gjester.
Når du kommer til ingredienslisten så vil du se at alt bortsett fra bæra er i gram. Det kan jo virke passe klønete, men resten var til selve laken, og det var den letteste måten å måle opp mengden med ingredienser. Stikkelsbærene var ferdig renset, og jeg passet bare på å få litt mer enn hva jeg fikk plass til i et syltetøyglass. Bærene faller litt sammen så det er plass til flere i glasset etter at de har vært i laken enn før.
Ingredienser
- 25g brun farin
- 220g sukker
- 250g vann
- 50g eddik
- 6g sennepsfrø
- 2g fennikelfrø
- 3g korianderfrø
- Et glass med stikkelsbær
Gi laken med alle ingrediensene bortsett fra stikkelsbærene et raskt oppkok til sukkeret har løst seg opp. Slipp bærene oppi og la de trekke 1 minutt i gryta før du fisker de ut og har de på glass. Etterfyll med lake og sett kaldt. De er verdt å nyte etter en dag eller to, men de holder seg lenge i kjøleskapet og blir egentlig bare bedre og bedre.