Salsiccia og fennikel pizza

Fennikel og salsiccia pizza
Fennikel og salsiccia pizza
Fennikel og salsiccia pizza
Fennikel og salsiccia pizza

Vårt beste råd til en enkel og god pizza er å tenke få ingredienser som heller passer sammen, enn å dunke på med alt det man syns er godt. Ikke at det ikke blir godt det også, men mest for det å få en variasjon i pizzaene man lager.

Salsiccia er en god rå italiensk pølse med en krydderblanding som baserer seg på fennikel og anis. Man ser den oftest i butikken pakket sammen som en lang pølse som er kveilet sammen. Den er god å steke for seg selv, men innholdet i pølsa, som er rått kan man bruke til mye godt. Ved å trykke det ut av pølseskinnet og lage små kjøttboller man steker i pannen har man et godt utgangspunkt for blant annet en litt kul pasta carbonara, eller en pizzatopping.

Siden pølsa er basert på svinekjøtt og er rå er det viktig å steke dem helt hvis du skal bruke det til noe annet enn pizza. Skal du ha det på pizzaen slik som vi skal nå er det ikke fullt så viktig, men det er smart å hjelpe dem litt i gang. Som annen topping ved siden av så har jeg til denne skåret noen tynne skiver med fennikel som jeg rett og slett bare anretter ved siden av. Du trenger bare en halv pølse til 4 pizzaer, men du kan spare resten til neste dag så lager du en carbonara ut av det.

Som en enkel tomatsaus satte jeg to bokser med hakkede tomater på lett kok med et lite dryss salt og krydret det med en liten klype pepper. Dette fik kose seg på lav varme i nesten en hel time så den ble skikkelig tykk og chunky. Når tomater får koke lenge med bitte litt salt (det er virkelig ikke mye) mister de mye av den råe tomatsmaken og blir rett så behagelige.

Pizzabunn
Pizzabunn

Lag en enkel og rask pizzabunn som fra denne oppskriften.

Ingredienser 4 pizzaer

  • 2 bokser med tomater
  • salt
  • pepper
  • 1 salsiccia
  • 1 fennikel
  • tørr mozzarella

Ha de to boksene med hakkede tomater i en kjele og sett på kok. Når det koker skrur du ned temperaturen til lav så det bare putrer forsiktig uten lokk. Strø litt salt over og rør inn. Rør i kjelen ved jevne mellomrom. Dette skal koke i en times tid. Klem ut litt av innholdet i pølsa og lag små boller som du steker raskt i litt olje. De skal ikke stekes helt ferdig, så legg de i en bolle og sett til sides. Snitt opp fennikel i tynne skiver. Hvis du har noen fennikelfrø kan du mortre disse og bruke det som krydder over pizzaen.

Anrett pizzaen i følgende rekkefølge: Tomatsaus, mozzarella, salsiccia, fennikel.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.