Svigermors Waldorfsalat

Waldorfsalat
Waldorfsalat
Waldorfsalat
Waldorfsalat

Det er mange år siden jeg fikk denne oppskriften av svigermor, og det var nok i forbindelse med nyttårsfeiring i lag med gode venner. Vi i vennegjengen synes det er greit å hjelpe hverandre med maten slik at det ikke blir en heldagsjobb på kjøkkenet  for den som åpner huset sitt. Jeg har flere ganger tatt med waldorfsalaten til nyttårsfeiringen, og alle synes den er så god, inkludert oss selv. Jeg klarte derfor ikke å vente med kalkunen til nyttårsaften i år, for da det gjelder kalkun mener jeg at tilbehøret er essensen!

Vi prøvde oss på et marinert kalkunbryst i romjula da vi ikke var så mange til bords. Der var det veldig greit å følge tipset som sto på esken fra Prior – 30 minutter steking per 0,5 kg kjøtt på 180 grader. Vi hadde et bryst på 1,5 kg og etter 1,5 time var kjøttet perfekt stekt! Enkelt og greit. Med rosenkål, mandelpotet, saus laget fra stekeskyen og waldorfsalat til ble dette et godt alternativ til den ellers så fete julematen vi har spist så langt.

Oppskriften er til ca 4 gode porsoner.

Grønnsakene kuttes i små biter
Grønnsakene kuttes i små biter

Ingredienser:

 • 2 gule elper
 • 2 ringer annanas
 • 2 stilker stangselleri
 • 150 gr hodekål
 • 150 gr steinfrie røde druer
 • 1 dl majones
 • 2 dl fløte
 • 2 ts sitronsaft
 • 2 ts sukker
 • 1 dl valnøttkjerner

Fremgangsmåte:

Skrell eplene. Kutt så opp epler, ananas og stangselleri i terninger (jeg synes det er best at de kuttes litt smått). Del druene i to og skjær opp hodekål med ostehøvel (det er vanskelig å få tynne nok strimler om man skal skjære med kniv). Bland alt godt sammen.

Pisk fløte og sukker til stiv krem, og spar litt av kremen. Tilsett majones og sitronsaft og bland dette god sammen før frukt og grønnsaker vendes forsiktig inn.

Sett kjølig i noen timer slik at kremen setter seg litt. Rett før servering blandes resten av kremen inn slik at den blir litt “friskere”. Strø grovhakkede valnøttkjærner på toppen.

Det er ingen fare om man lager litt for mye – det kan fint spises som dessert eller et lite mellommåltid dagen etter!

Sjekk også ut vår Coq au vin!

 

2 comments

 1. Da er det andre året jeg lager denne deilige salaten – takk for flott oppskrift!
  Den smaker helt fantasktisk.

Comments are closed.