Suppeserien: Meksikansk tomatsuppe

Meksikansk tomatsuppe
Meksikansk tomatsuppe

Smaken av storfekjøtt, tomat, lime, koriander og spisskummen er virkelig som et varmt teppe rundt en kald høstdag man vanligvis bare får fra en god Chili con carne. Vi har gjort et forsøk på å adoptere essensen av denne inn i noe som skal være en meksikansk tomatsuppe. Det som har vært litt vanskelig var å gjøre det til en tomatsuppe, og ikke tynn con carne, med litt inspirasjon fra nettet gikk det bra. Av de tomatene vi normalt bruker pleier vi ofte å bruke hele tomater, og la det koke seg inn i for eksempel pizzasauser. Her velger vi derimot å bruke boks av italiensk herkomst av klasse Passata. De er uten sten og skinn og er helt most. Det gir lettere en jevn konsistens til suppen. Vi har lagd denne ganske så barnevennlig, men hvis du ønsker kan du frese litt finhakket chili med løken.

Ingredienser til 5 porsjoner

 • 1ts paprika
 • 1ts malt koriander
 • 1ts spisskummen
 • 1 sjalottløk
 • 1 hvitløkfedd
 • 350g kjøttdeig av storfe
 • 1 boks med passata tomat
 • 1/2 løk
 • 5dl vann
 • 1 terning kyllingbuljong
 • Frisk koriander
 • 1/2 lime
 • 1 avokado
 • 1 hvetetortilla
 • Nøytral olje til å steke løken i

Start med å frese finhakket sjalottløk, vanlig løk og hvitløk i litt olje til det er gyllent. For at hvitløken ikke skal bli brent kan du ta den i når kumpanene har fått seg en rask runde først. Når løken er klar har du i tomatene og lar dette få varme og koke bitte litt inn. I mellomtiden steker du kjøttet i en stekepanne. Bland sammen krydderet (paprika, malt koriander og spisskummen) i en skål og når kjøttet nærmer seg ferdig brunet har du krydderblandingen sammen med kjøttet og lar det få noen minutter på høy varme sammen. Ha alt så over i kjelen med løk og tomater. Tilsett 1/2 liter vann og en terning med kyllingbuljong. Grunnen til at vi har valgt kylling og ikke storfe er egentlig bare for å gjøre den litt enklere i smaken og ikke alt for kraftig. Kok opp, vri ut saften fra en halv lime og smak til med salt og pepper. I suppa var det kjempegodt med avokadobiter i. Del opp i terninger og ha i suppa når den har kommet i tallerkenen. Som garnityr kan du lage noen crispe strimler av hvetetortilla ved å strimle den opp og steke den på 150 grader i stekeovnen uten å dekke den til.

Sjekk de andre suppene i Suppeserien her

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.