Kjøttboller av elgkjøtt

kjøttbolleritomatsaus
Kjøtboller

Disse elgkjøttbollene er supre å lage mange av i slengen en søndagskveld så man har middager en stund fram i tid. Frys de ned enkelt eller dobbelporsjonsposer så har man middag til når man trenger det. De gjør seg utmerket sammen med tomatsausen vi bruker til pizza som også fryses ned. Skulle det røyne på kan man derfor bare tine noen kjøttboller sammen med saus, koke opp litt spagetti og rive parmesan over til slutt. Det er fastfood det! Vi er også heldige med rik tilgang på elgkjøtt, men du kan bruke annen kjøttdeig hvis du heller vil bruke det.

  • 800 g elgkjøttdeig
  • 2 egg
  • 4 hvitløksfedd finhakket eller presset
  • 1 løk – finhakket
  • 1 chili – finhakket
  • 3 sukkerkavringer
  • 20 gram revet parmesan
  • en neve basilikum – finhakket
  • en liten neve persille – finhakket
  • salt
  • pepper
  • tørket basilikum
  • chilipulver
  • spisskummin – dryss

Finhakk løken, basilikummen og persilen så smått du klarer uten å virke snål. Det er litt pirk men det er verdt det. Dersom du fortsatt gidder å finhakke fire hvitløkfedd så er det bare å sette i gang, her pleier jeg å synde og tyr til hvitløkspressa. Det er riktig nok godt med litt konsistens fra løk i bollene, men hvitløken gjør seg like godt presset. Chilien er lettere å finhakke, kutt den først på langs i tynne remser før du kutter de av i bittesmå biter. Du dropper selvsagt frøene. Sukkerkavringene moser du til det omtrent bare er støv igjen. Her kommer plastikkpose og kjevle godt til nytte, da går det unna. Bland alt sammen med egg og krydder i en stor bolle og bruk henda for å blande godt. Det er nesten ingen vei utenom.

Før du starter stekingen kan det være lurt å prøvesteke en først slik at du eventuelt kan rette på krydderet. De gjør seg godt med litt spice og hvis de ikke er salte nok blir de kjedelige.

Rull de som små golfballer, omtrent på den størrelsen du vil anta de er i lady og landstrykeren. Stek de på middels høy varme først på den ene siden, så på den andre siden. De skal være litt rå inni for den siste runden får den i sausen som trekker til seg de gode smakene fra den.

Her finner du andre pastaretter som Pasta al pomodoro, Ekte pasta carbonara og en grunnoppskrift på hjemmelaget pasta.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.